Anne Marie

Over mij

Sinds 2 juli 2007 draag ik mijn steentje bij vanuit cliënt perspectief specifiek op het gebied van Kinderbescherming. De meeste voldoening haal ik uit workshops en gesprekken met professionals. Het is zo bijzonder om wederzijds te ervaren dat we uiteindelijk allemaal mens zijn en als mens behandeld willen worden.

Wat ik wil halen uit dit netwerk

Vooral elkaar blijven inspireren en motiveren om de kwaliteit in de jeugdhulpverlening te verbeteren. Onderlinge contacten en ervaringen uitwisselen.

Ik wil ook iets brengen, namelijk

Mijn ervaring delen omtrent de belangrijke Thema’s die tijdens de cliëntentafels LCFJ (later overgang LOC) rond 2010 zijn ontstaan:
Professionalisering in de jeugdzorg – Transitie – Waarheidsvinding
In 2011 is de werkgroep Waarheidsvinding van start gegaan.
Waarheidsvinding – Juridische knelpunten en oplossingen – cliënten inspraak – discussiepunten en stellingen stonden centraal in dit onderzoek.
In 2012 werd “de transitie” een belangrijk thema en hebben we met een groep cliëntvertegenwoordigers uit de jeugdzorg onder begeleiding van LCFJ (vervolgens LOC) een wensenlijst opgesteld. Wanneer ben ik tevreden over de jeugdzorg in 2015 ?! Deze 10 punten ofwel (kwaliteits-)eisen zijn als gesprekspunten gebruikt tijdens de transitie.
Inmiddels is het 2018 en is er veel verandert. Wat gaat er goed en wat kan er beter ? Van de geschiedenis kunnen we leren !
2019 Het Actieplan Feitenonderzoek: https://www.locjeugd.nl/nieuws/laatste-ontwikkelingen-dossier-actieplan-verbetering-feitenonderzoek

Ik deel graag mijn ervaring en kennis met als doel bewust samen blijven zoeken naar oplossingen in een goede sfeer en onderling vertrouwen in de driehoek cliënt – professional – wetenschap !

Organisatie

RvdK – NJI – LOC

Locatie in het land waar jouw/​de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvin­den

Utrecht – Den Haag – Rotterdam

Omschrij­ving van de organisatie-ac­tiviteiten en wat ik doe

– Cliëntervaringen vertalen naar kwaliteitsverbetering
– Achterbanraadpleging
– Advies
– Jongerenparticipatie

Mijn bijdrages

Deze gebruiker heeft nog geen bijdrages geleverd aan deze website.

Actueel

Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.