Over LOC Jeugd

‘Werken aan waardevolle Jeugdhulp’

LOC Jeugd vindt dat ouders en jongeren altijd inspraak moeten hebben als het gaat om de zorg en ondersteuning die ze krijgen. Zij moeten in staat worden gesteld om hun belangen te behartigen. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en wat wel kan. Zo ontstaat waardevolle jeugdhulp: hulp die bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren, en die aansluit bij wat voor hen en voor hun (pleeg)ouders belangrijk is.

Wat doen we precies?

  • We helpen kinderen, jongeren en (pleeg)ouders die te maken hebben (gehad) met jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering, om hun stem te laten horen daar waar zij dit willen en waar dit mogelijk is.
  • We versterken actief de medezeggenschap binnen de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Onder andere door cliëntenraden te ondersteunen. Dit doen we op basis van ruim veertig jaar ervaring op het gebied van advies, ondersteuning, training en scholing van cliëntenraden in de gehele zorgsector.
  • Samen met ouders en jongeren vertellen we aan beleidsmakers, professionals, studenten en politici wat hun ervaringen, meningen en ideeën zijn.

Onze droom

LOC Jeugd wil dat kinderen, jongeren en ouders die met jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering te maken krijgen, gehoord en geholpen worden. Dat zij de zorg en ondersteuning die zij krijgen, ervaren als helpend aan hun ontwikkeling en persoonlijke situatie. En dat zij kunnen meebeslissen en zoveel mogelijk invloed houden op hun eigen leven.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.