Publicaties

LOC helpt mensen om de medezeggenschap zo goed mogelijk vorm te geven. Onder andere door handreikingen en filmpjes te maken. Die zijn hier te vinden. Zoeken kan op naam of op thema. Ook staan hier enkele handreikingen en filmpjes van andere organisaties omdat ze belangrijke informatie bevatten.

Kun je iets niet vinden? We helpen je graag verder via 030 284 32 00, vraagbaak@loc.nl of geef hier direct een bericht door.

Filter op thema:

Speer­pun­ten voor residen­tiële jeugdhulp

Startschot voor het verbeteren van de residentiële jeugdhulp

Hoe zorgen we dat kinderen in de residentiële jeugdhulp echt goed geholpen worden? De speerpuntenagenda voor het verbeteren van de residentiële jeugdhulp bevat vier cruciale punten. Ze zijn opgesteld door een werkgroep van negentien experts uit de wetenschap en praktijk, met hulp van jongeren zelf.

lees verder

Het is mijn toekomst! Waar wachten we op?

Toegang tot de gespecialiseerde jeugdhulp: ervaringen en oplossingen van jongeren

de kinderombudsman van Rotterdam, vroeg aan een groot aantal jongeren wat hun ervaringen zijn in de gespecialiseerde jeugdhulp en wat er beter kan. Hun antwoorden vind je in dit boekje.

lees verder

Ik ben ontevreden over de hulp

Bezwaar-, klacht- en tuchtprocedures bij jeugdhulp en jeugdbescherming

In deze folder lees je wat je kunt doen als je niet tevreden bent over de hulp die je als kind, jongere, ouder of verzorger krijgt. Wat kun je doen, en waar of bij wie moet je zijn.

lees verder

‘Echt doen wat nodig is. Pleidooi voor kleinschalige jeugdhulp’

Geplaatst op 20 juni 2019 - Thema's: Vernieuwing
Op 21 november verschijnt het boek: ‘Echt doen wat nodig is. Pleidooi voor kleinschalige jeugdhulp’. Het vertelt dat de noodzakelijke vernieuwing stagneert. Terwijl er voldoende praktijken en inzichten van vernieuwers, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en professionals bewijzen dat de jeugdhulp veel beter kan. Daar moet in geïnvesteerd worden.

lees verder

Met het oog op de jeugd

verhalenbundel Transitieautoriteit Jeugd

Geplaatst op 8 juni 2019 - Thema's: Jongeren, Vernieuwing
In december 2018 heeft de Transitieautoriteit Jeugd haar werkzaamheden afgerond. Ter gelegenheid daarvan is de verhalenbundel ‘Met het oog op de jeugd’ verschenen. LOC droeg bij aan de totstandkoming hiervan.

lees verder

Samen met jeugd en ouders

Handreiking

Samen met jeugd en ouders. Duurzame participatie voor effectieve jeugdhulp: een handreiking voor gemeenten is inmiddels online en fysiek beschikbaar. De handreiking is samen met cliënten en cliëntenorganisaties tot stand…

lees verder

Notitie Medezeg­genschap en de Jeugdwet

LOC maakte samen met het Jeugdwelzijnsberaad, Defence for Children, Iederin en LPggz een notitie over medezeggenschap door jongeren en de nieuwe Jeugdwet. In de notitie is beschreven welke mogelijkheden jongeren,…

lees verder

De Advies­van­gers-met­hode

Hoe weet je wat jongeren willen en hoe betrek je ze bij het maken van plannen?

Adviesvangers zijn jongeren die zijn opgeleid om met leeftijdsgenoten in gesprek te gaan over vragen van gemeenten en organisaties. Met behulp van creatieve werkvormen dagen zij hen uit om mee…

lees verder

Inspiratiegids voor cursussen en trainingen

voor cliëntenraden

Geplaatst op 1 mei 2019 - Thema's: Dienstverlening aan cliëntenraden
Dit boekje geeft een idee welke cursussen en trainingen LOC kan bieden. In overleg zijn er nog veel meer trainingen en cursussen mogelijk.

lees verder

Wat doet LOC voor cliënten­raden?

Geplaatst op 1 mei 2019 - Thema's: Dienstverlening aan cliëntenraden
Dit boekje laat zien wat LOC voor cliëntenraden doet. Zoals cursussen, handleidingen, nieuwsbrieven, tijdschrift, vraagbaak en trainingen op maat. Maar ook landelijke belangenbehartiging.

lees verder

Bijeenkomsten

Workshop Contact met de achterban 03 september, Wolfsbos, Hoogeveen
Basiscursus "De (nieuwe) Wmcz 2018" voor cliëntenraden in alle sectoren 04 september, Woonzorgcentrum Velserduin, Scheldestraat 101, 1972 TL IJmuiden
Meer

Actueel

Meer

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.