Actueel

Herfstnum­mer LOC-tijdschrift is uit!

In dit nummer in aandacht voor wat de afgelopen maanden ons praktisch kunnen leren voor een onverhoopte nieuwe crisistijd. Je kunt lezen over de Week van de Medezeggenschap en nieuwe vormen van de LOC-dienstverlening. En zoals altijd natuurlijk: cliëntenraadsleden en anderen uit het LOC-netwerk aan het woord, achtergrondartikelen over medezeggenschap en Waardevolle zorg in de praktijk en meer.

lees verder

Jeugdzorg en de Wmcz 2018 | Week van de Medezeg­genschap

5 oktober 2020

Geplaatst op 18 september 2020
Ook de medezeggenschap in de jeugdzorg wordt sinds 1 juli via de Wmcz 2018 geregeld. Deze avond komen alle veranderingen voor de jeugdzorg aan bod. En gaan we uitgebreid in op de vraag hoe je de stem van kinderen, jongeren en (pleeg)ouders nog krachtiger kunt laten klinken in de samenwerking met professionals en aan tafel met management en bestuurders.

lees verder

Programma Week van de Medezeg­genschap online, meld je aan!

Van 5 tot en met 9 oktober 2020 vindt de allereerste Week van de Medezeggenschap plaats. Met meer dan 60 online sessies, voor iedereen die geïnteresseerd is in medezeggenschap! Vanaf nu kun je het hele programma bekijken en je aanmelden voor een of meerdere sessies. In dit bericht een overzicht van sessies specifiek over jeugdzorg.

lees verder

‘Cul­tuur­veran­dering nodig’ | Reactie LOC jeugd op wetsvoorstel

Geplaatst op 14 september 2020 - Thema's: Wetgeving, Beleidsmakers & professionals
LOC Jeugd vindt dat hoe het nu gaat in de jeugdzorg, niet is zoals het zou moeten gaan. De jeugdzorg sluit nog te vaak niet goed aan op wat kinderen, jongeren en ouders nodig hebben. Wat voor hen belangrijk is blijft te vaak buiten beeld, mensen komen in moeilijkheden door hoe jeugdzorg nu nog georganiseerd is. Daarom hebben we in onze reactie op de 'Wet verbetering beschikbaarheid zorg voor jeugdigen' vooral aangegeven hoe we voor ons zien dat het zou moeten.

lees verder

Net­werkbijeen­komst cliënten­raden jeugdzorg

29 september 2020

20 februari dit jaar: bij LOC Waardevolle zorg vind de tweede netwerkbijeenkomst plaats met cliëntenraden uit de jeugdhulp en jeugdbescherming. Zij spreken over het vormen van een netwerk. De behoefte om uit te wisselen blijft, dus organiseren we op 29 september een volgende bijeenkomst. Thema: samenwerken in tijden van (corona)crisis. Cliëntenraden kunnen kosteloos meedoen.

lees verder

Uit­nodiging onderzoek ervaringen cliënten­raden met toezichthouders

Geplaatst op 7 september 2020 - Thema's: Cliëntenraden
Er wordt onderzoek gedaan naar de ervaring van cliëntenraden met professionaliteit van de toezichthouder. En naar de samenwerking tussen de cliëntenraad en de raad van toezicht. Dinsdag 22 september wordt van 15:00 - 17:00 uur een online bijeenkomst georganiseerd.

lees verder

Medezeg­genschap anders ingevuld? Deel je ervaringen

Geplaatst op 3 september 2020 - Thema's: Samenwerken met jongeren en ouders, Vernieuwing
Steeds vaker krijgen we van cliënten en professionals uit de jeugdzorg de vraag of er andere vormen van inspraak zijn. Wordt in jouw jeugdzorgorganisatie de medezeggenschap anders ingevuld? Of zijn jullie aan het experimenteren met andere vormen van medezeggenschap? We horen graag wat jullie ervaringen zijn!

lees verder

Thema’s Week van de medezeg­genschap | Vrijdag 9 oktober: de dagelijkse praktijk

Geplaatst op 1 september 2020
Iedere dag tijdens de Week van de medezeggenschap (5-9 okt) duiken we in een ander thema. De laatste dag van de Week van de medezeggenschap staat in het teken van de dagelijkse praktijk van medezeggenschap. Deze dag kun je nog even flink wat handvatten en tools verzamelen om de komende tijd met nieuwe energie aan de slag te gaan!

lees verder

Activiteiten Week van reflectie maken goede zorg zichtbaar

Geplaatst op 31 augustus 2020
Het belooft weer een inspirerende Week van reflectie in de zorg te worden met enthousiaste deelnemers en activiteiten in het hele land. Zorginstellingen, jeugdzorgorganisaties, opleidingen en andere betrokkenen organiseren in de Week van reflectie inspirerende activiteiten. De dertiende Week van reflectie gaat op maandag 23 november van start.

lees verder

Oproep: Doe mee aan de regiozelfscan van het ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd!

Geplaatst op 25 augustus 2020 - Thema's: Jongeren, Ouders, Cliëntenraden, Samenwerken met jongeren en ouders
Waardevolle jeugdzorg gaat niet zonder de stem van jongeren, ouders en cliëntenraden. Zij moeten in staat worden gesteld om zelf mee te praten over onderwerpen en veranderingen die hen direct raken.

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.