Actueel

Laadjes vullen met zelfvertrouwen

In het artikel 'Laadjes vullen met zelfvertrouwen' is alle informatie uit de podcasts over de vraag 'Hoe moet goede jeugdhulp eruitzien?' thematisch weergegeven. Aan de podcasts deden een bestuurder, ervaringsdeskundigen, een hulpverlener, een zorgvernieuwer en een vader mee.

lees verder

Sum­merschool 2019

Wil jij op een inspirerende manier kennis uitwisselen, leren van goede voorbeelden en je netwerk versterken, samen met andere professionals en ervaringsdeskundigen uit de Jeugdsector? Kom dan in juli en augustus naar de Summerschool van Zorg voor de Jeugd!

lees verder

Nieuw sociaal platform www.loc­jeugd.nl!

Geplaatst op 1 juli 2019 - Thema's: Jongeren, Ouders, Beleidsmakers & professionals
Zoals we al aangekondigden, we hebben nu een heel eigen sociaal platform! Je vindt hier informatie, hulpmiddelen en ondersteuningsmogelijkheden om te werken aan waardevolle jeugdhulp. Maar ook mensen uit ons netwerk en mogelijkheden om direct met anderen kennis en informatie uit te wisselen en samen te werken.

lees verder

Zomer­num­mer Zorg & Zeg­genschap: Een frisse start

Geplaatst op 1 juli 2019 - Thema's: Jongeren, Ouders, Cliëntenraden, Beleidsmakers & professionals
Een bijzonder zomernummer van het LOC-tijdschrift Zorg & Zeggenschap is uit! De eerste editie met een vernieuwde indeling en een ander uiterlijk. Boordevol actueel nieuws en aansprekende praktijkverhalen.

lees verder

Jonge ervaringsdes­kun­digen lanceren MIND Young Studio

Mind Young Studio (MYS) is een online platform voor en door jongeren over je psychische problemen. Met series op Instagram en Youtube proberen ze psychische problemen bespreekbaar te maken en voorlichting te geven. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam gaan de komende tijd onderzoeken of MIND Young Studio inderdaad jongeren op de juiste manier en via de juiste kanalen bereikt.

lees verder

Jeugdhulp: Per­soon­lij­ke relaties met profes­sionals het aller­belangrijkste

Op donderdag 13 juni 2019 voert de Tweede Kamer een debat over de jeugdhulp. In een brief aan de Tweede Kamer geeft LOC namens jongeren, ouders en cliëntenraden in de jeugdhulp en jeugdbescherming enkele punten mee voor dit debat.

lees verder

Toolbox Horen, zien en spreken: cliënten zelf brengen kwaliteit zorgrelatie in beeld

In de rol van co-onderzoekers brengen cliënten met materialen uit de toolbox Horen, zien en spreken zelf de zorgrelatie tussen cliënt en professional in beeld. Om zo bij te dragen aan kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg. LOC nam deel aan de begeleidingscommissie van het onderzoeksproject waarin de toolbox werd ontwikkeld.

lees verder

COMO organiseert regionale werkses­sies ‘Maatschap­pelij­ke opvang en beschermd wonen’

Geplaatst op 7 juni 2019 - Thema's: Cliëntenraden, Vrijheid en veiligheid
Werkplaats Cliënten Organisaties Maatschappelijke Opvang (COMO) organiseert in juni 2019 drie werksessies voor iedereen met persoonlijke ervaring met de maatschappelijke opvang en/of met beschermd wonen en direct betrokkenen zoals cliëntvertegenwoordigers en belangenbehartigers.

lees verder

Frisse blik op kwaliteit in de GGZ – Congres VvAA 6 juli

Geplaatst op 5 juni 2019 - Thema's: Beleidsmakers & professionals, Vernieuwing
Prof. dr. Jim van Os en dr. Alan Ralston, beiden psychiater, organiseren op 6 juli samen met mr. Ab van Eldijk, voorzitter KDVP, en ervaringsdeskundigen Inge van de Kerkhof en Judica Berkelaar een congres in Utrecht over kwaliteit van zorg in de GGZ. VvAA faciliteert en organiseert deze bijeenkomst. Ruben Zelissen levert namens LOC een bijdrage aan deze dag.

lees verder

Vertelpunt Zorg voor de Jeugd. Deel je ervarin­gen!

Geplaatst op 27 mei 2019 - Thema's: Meedoen als jongere, Meedoen als ouder, Vernieuwing
Het Vertelpunt is een plek waar je online je ervaringen kwijt kunt als je te maken hebt met jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering. Het Vertelpunt is onderdeel van het programma Zorg voor de Jeugd en LOC doet mee in dit programma.

lees verder

Bijeenkomsten

Workshop Contact met de achterban 03 september, Wolfsbos, Hoogeveen
Basiscursus "De (nieuwe) Wmcz 2018" voor cliëntenraden in alle sectoren 04 september, Woonzorgcentrum Velserduin, Scheldestraat 101, 1972 TL IJmuiden
Meer

Actueel

Meer

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.