Actueel

Ranking the Topics: denk jij mee over de nieuwe werkagenda van de RVS?

Geplaatst op 27 augustus 2019 - Thema's: Jongeren, Meedoen als ouder, Vernieuwing
Op Ranking the topics kun je aangeven welke onderwerpen volgens jou bovenaan de werkagenda van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) moeten staan. De RVS geeft op basis van die werkagenda onafhankelijk advies aan de regering en het parlement over volksgezondheid, zorg en samenleving. Doe jij mee?

lees verder

Organiseert jouw cliënten­raad ook een bijeen­komst ‘Wmcz 2018 in de jeugdhulp’?

Geplaatst op 31 juli 2019 - Thema's: Wmcz 2018
Wat betekent de Wmcz 2018 voor mijn cliëntenraad? Samen met cliëntenraden in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering organiseert LOC bijeenkomsten om onder meer antwoord te geven op die vraag. Er zijn al 2 cliëntenraden die een bijeenkomst organiseren, maar meer is mooier.

lees verder

Wil jij meedenken over een platform cliënten­raden?

Geplaatst op 31 juli 2019 - Thema's: Jongeren
We willen we een platform voor cliëntenraden in de brede jeugdhulp openen: een plek voor ontmoeting, uitwisseling en deskundigheidsbevordering. Denk jij mee?

lees verder

Makkelijk filmpjes maken en delen via je smartphone!

Geplaatst op 25 juli 2019 - Thema's: Meedoen als jongere, Meedoen als ouder
Wil je leren om je eigen ervaring of mening via filmpjes aan anderen over te brengen? Doe in september mee met de training 'Makkelijke filmpjes maken en delen via je smartphone!'. Meld je snel aan want vol = vol.

lees verder

Delen van ervaringen bij GI De Jeugd- & Gezinsbescher­mers

Voor kinderen, ouders en hulpverleners kan een ondertoezichtstelling of een uithuisplaatsing een heftige ervaring zijn. Door cliëntparticipatie leert de sector van cliënten die hier ervaring mee hebben. Het leidt onder meer tot reflectie op het handelen van professionals en organisaties, en op de ontwikkeling van beleid.

lees verder

Laadjes vullen met zelfvertrouwen

In het artikel 'Laadjes vullen met zelfvertrouwen' is alle informatie uit de podcasts over de vraag 'Hoe moet goede jeugdhulp eruitzien?' thematisch weergegeven. Aan de podcasts deden een bestuurder, ervaringsdeskundigen, een hulpverlener, een zorgvernieuwer en een vader mee.

lees verder

Sum­merschool 2019

Wil jij op een inspirerende manier kennis uitwisselen, leren van goede voorbeelden en je netwerk versterken, samen met andere professionals en ervaringsdeskundigen uit de Jeugdsector? Kom dan in juli en augustus naar de Summerschool van Zorg voor de Jeugd!

lees verder

Nieuw sociaal platform www.loc­jeugd.nl!

Geplaatst op 1 juli 2019 - Thema's: Jongeren, Ouders, Beleidsmakers & professionals
Zoals we al aangekondigden, we hebben nu een heel eigen sociaal platform! Je vindt hier informatie, hulpmiddelen en ondersteuningsmogelijkheden om te werken aan waardevolle jeugdhulp. Maar ook mensen uit ons netwerk en mogelijkheden om direct met anderen kennis en informatie uit te wisselen en samen te werken.

lees verder

Zomer­num­mer Zorg & Zeg­genschap: Een frisse start

Geplaatst op 1 juli 2019 - Thema's: Jongeren, Ouders, Cliëntenraden, Beleidsmakers & professionals
Een bijzonder zomernummer van het LOC-tijdschrift Zorg & Zeggenschap is uit! De eerste editie met een vernieuwde indeling en een ander uiterlijk. Boordevol actueel nieuws en aansprekende praktijkverhalen.

lees verder

Jonge ervaringsdes­kun­digen lanceren MIND Young Studio

Mind Young Studio (MYS) is een online platform voor en door jongeren over je psychische problemen. Met series op Instagram en Youtube proberen ze psychische problemen bespreekbaar te maken en voorlichting te geven. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam gaan de komende tijd onderzoeken of MIND Young Studio inderdaad jongeren op de juiste manier en via de juiste kanalen bereikt.

lees verder

Bijeenkomsten

Makkelijk filmpjes maken en delen via je smartphone! 16 september, LOC, Hof van Transwijk 2 in Utrecht
Makkelijk filmpjes maken en delen via je smartphone! 16 september, LOC, Hof van Transwijk 2 in Utrecht
Makkelijk filmpjes maken en delen via je smartphone! 18 september, LOC, Hof van Transwijk 2 in Utrecht
Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.