Actueel

Betrekken van centrale én lokale cliënten­raden bij medezeg­genschapsregeling

Geplaatst op 13 januari 2021
Veel centrale -, lokale cliëntenraden en instellingen zijn bezig met het opstellen van een medezeggenschapsregeling. Een goede medezeggenschapsregeling is er één waarbij alle raden betrokken zijn en die in samenwerking tot stand komt. Helaas komen wij ook gevallen tegen waarbij de lokale cliëntenraden onvoldoende betrokken worden bij de medezeggenschapsregeling.

lees verder

Aanbod in 2021 voor ondersteuners van cliënten­raden

Geplaatst op 6 januari 2021
Op verschillende vlakken organiseert LOC verdieping voor ondersteuners van cliëntenraden. Zoals tijdens onze leergang ondersteuners en online netwerkmeetings, waar ondersteuners actuele thema’s met elkaar bespreken. Ook komen meerdere groepen met ondersteuners bij elkaar voor regelmatige intervisie.

lees verder

Betrekken cliënten­raad bij corona vac­cinatiep­rog­ram­ma

Geplaatst op 4 januari 2021
Het moment is aangebroken waarop instellingen een corona-vaccinatieprogramma gaan maken voor haar bewoners/cliënten. Een van onze leden stelde de vraag of de cliëntenraad hier iets over te zeggen heeft.

lees verder

Ondersteuning voor cliënten­raden tijdens aan­gescherpte maat­regelen

Als gevolg van de stijging van het aantal coronagevallen heeft de regering besloten om een lockdown in te stellen tot en met 19 januari. Met deze maatregelen hoopt de overheid het aantal contactmomenten te verminderen. LOC Jeugd heeft begrip voor de nieuwe maatregelen. Tegelijkertijd maken we ons ook zorgen vanwege de impact die de de maatregelen kunnen hebben voor kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met jeugdzorg.

lees verder

Nieuwste LOC-tijdschrift over ontwik­kelin­gen in 2021

Met speciale aandacht voor wat we kunnen doen om de zorg zorg te laten zijn die aansluit bij wat ertoe doet voor mensen. Je kunt lezen over plannen van de overheid en van LOC. Zoals nieuwe vormen van LOC-diensten en vernieuwingsbewegingen. Zoals altijd zijn er natuurlijk ook cliëntenraadsleden aan het woord en anderen uit het LOC-netwerk. En nog veel meer.

lees verder

Vacature LCvV: com­mis­sielid

Geplaatst op 17 december 2020
De Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden (LCvV) is bemiddelaar en scheidsrechter bij meningsverschillen tussen cliëntenraden en zorgorganisaties op basis van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018). Vanwege het aflopen van de zittingstermijn van een van de commissieleden is de LCvV per 1 maart 2021 op zoek naar een commissielid.

lees verder

LOC-coördinatoren blikken terug & kijken vooruit

Geplaatst op 14 december 2020
Marthijn Laterveer en Thom van Woerkom (beide coördinator bij LOC) blikken in onderstaande videoboodschap graag met je terug op 2020. Op een jaar waarin we door corona alles anders moesten inrichten om aangesloten cliëntenraden zo goed als mogelijk te kunnen blijven ondersteunen en adviseren.

lees verder

Terug­kij­ken Week van de Medezeg­genschap

Geplaatst op 11 december 2020
Van 5-9 oktober 2020 organiseerde LOC Cliëntenraden de allereerste Week van de Medezeggenschap. Dit jaar een 5-daags online evenement volop interactieve en inspirerende sessies. Veel van de webinars en sessies zijn op aanvraag terug te kijken: deze pagina bevat het overzicht met webinars en sessies die je terug kunt kijken.

lees verder

Plan LOC Jeugd 2021 – Versterken medezeg­genschap in de jeugdzorg

Vanaf 1 juli 2020 valt de jeugdzorg binnen de reikwijdte van de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen: de Wmcz 2018. Dat is een goed moment om jeugdzorgorganisaties bewust te maken van de meerwaarde die medezeggenschap heeft. Daarnaast heeft LOC dit jaar geëvalueerd en onderzocht waar onze toegevoegde waarde in de jeugdzorg ligt.

lees verder

Jeugdzorg NL treedt per 1 januari 2021 toe tot de LCvV

Per 1 januari 2021 zal Jeugdzorg NL toetreden tot de Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden (LCvV). Op dit moment wordt de Commissie in stand gehouden door brancheorganisaties ActiZ, GGZ Nederland, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de NVZ vereniging van ziekenhuizen en drie organisaties van cliëntenraden (LOC Waardevolle zorg, het LSR en KansPlus). Voor de aansturing is een stuurgroep in het leven geroepen waarin deze organisaties vertegenwoordigd zijn.

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.