Actueel

Waar vind je altijd de meest actuele informatie over het coronavirus en jeugdzorg?

Geplaatst op 9 april 2020 - Thema's: Coronavirus
De informatie rondom het coronavirus gaat zo snel, dat het bijna niet is bij te houden. Wil je zeker weten dat je op de hoogte bent van de laatste informatie, kijk dan op de website van de Rijksoverheid en het NJi.

lees verder

Steffie legt corona eenvoudig uit

Geplaatst op 9 april 2020
In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen volwassen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat kunnen ook mensen in cliëntenraden zijn en mensen in hun achterban. Het is belangrijk daar rekening…

lees verder

Net­werkmeetings ondersteuners cliënten­raden (online)

Geplaatst op 7 april 2020 - Thema's: Ondersteuners, Coronavirus
Ondersteuners hebben ook tijdens deze coronacrisis een belangrijke rol als adviseur van cliëntenraden. Maar hoe pak je dat aan en welke goede voorbeelden zijn beschikbaar? Als alternatief voor de netwerkmeeting van 3 april organiseert LOC op 20 en 21 april een online sessie voor ondersteuners van cliëntenraden.

lees verder

Ondersteuning cliënten­raden in deze tijd

In deze videoboodschap vertelt Thom van Woerkom, coördinator medezeggenschap, op welke manier LOC de komende tijd cliëntenraden ondersteunt. Voor meer informatie kun je verder lezen in de volgende berichten: Online…

lees verder

Online Basis­cur­sus­sen Wmcz 2018

Vanwege de coronacrisis kunnen de basiscursussen komende maand niet fysiek plaatsvinden, daarom zullen LOC-adviseurs de basiscursus Wmcz 2018 komende maand online verzorgen. Lees dit bericht voor de data en tijdstippen.

lees verder

Webinars met toelichting model medezeg­genschapsregeling

Op 14 en 16 april aanstaande organiseert LOC een webinar over de model medezeggenschapsregeling. Tijdens dit webinar ontvang je een toelichting op de model medezeggenschapsregeling die LOC de afgelopen periode samen met ActiZ, GGZ Nederland en Zorgthuisnl heeft opgesteld*.

lees verder

Cliënten­raden in gesprek – online ontmoeting jeugdzorg

8 april 2020

Geplaatst op 2 april 2020 - Thema's: Dienstverlening aan cliëntenraden, Coronavirus
LOC Jeugd organiseert een online ontmoeting voor cliëntenraadsleden in de jeugdzorg die lid zijn van LOC. In deze online ontmoeting ga je onder leiding van een LOC-adviseur in gesprek over hoe je invulling geeft aan je rol als cliëntenraad in de huidige situatie. Doe mee en wissel onderling handvatten, inzichten en ervaringen uit.

lees verder

Vertraging publicatie model medezeg­genschapsregeling

Eerder hebben we aangegeven dat het model voor de medezeggenschapsregeling op 3 april gepubliceerd zou worden. Vanwege de coronacrisis, kan deze doelstelling niet gehaald worden. Lees de toelichting in dit bericht.

lees verder

Handleiding en deur­han­gers voor gesprek over Wet zorg en dwang

Geplaatst op 1 april 2020 - Thema's: Vrijheid en veiligheid, Adviesonderwerpen
Hoe breng je binnen je organisatie een gesprek op gang over de Wet zorg en dwang (Wzd) en onvrijwillige zorg? Tussen zorgmedewerkers, cliëntenraden, mensen met zorg en hun naasten. In de Wzd staan negen vormen van onvrijwillige zorg. Om hierover in gesprek te gaan is een deurhanger gemaakt en een gesprekshandleiding.

lees verder

Leren van elkaar in tijden van crisis. Deel je ervaring!

Geplaatst op 26 maart 2020 - Thema's: Cliëntenraden, Coronavirus
Hoe pak je als cliëntenraad in de jeugdhulp en jeugdbescherming je rol met alle maatregelen rondom het coronavirus? En aan hulpaanbieders en GI’s de vraag: hoe betrekken jullie cliënten(raden) bij het komen tot aangepaste hulpverlening? Heel graag willen we dat inzichtelijk maken zodat we van elkaar kunnen leren. Deel je verhaal of voorbeeld!

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.