Medezeg­genschap: nu nog Jeugdwet, straks Wmcz 2018

Geplaatst op 16 oktober 2019

De medezeggenschap in de jeugdhulp is nu nog verankerd in de Jeugdwet. Dit verandert als in 2020 de Wmcz 2018 in werking treedt. Wmcz staat voor Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen. Wanneer de Wmcz precies in werking treedt, is nog niet bekend.

Twee brochures met informatie

In de brochure Basisinformatie medezeggenschap in de jeugdhulp vind je informatie over medezeggenschap zoals dat in de Jeugdwet staat en nu dus nog geldt. Bijvoorbeeld over de adviesrechten en adviesprocedures.

In de brochure Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 vind je informatie over deze nieuwe wet, en bijvoorbeeld een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van de Jeugdwet. Daarnaast vind je hier informatie voor je werk in een cliëntenraad. Zoals: wat heb je nodig als startend raadslid, de participatieladder, InContactStaan, het werken met een werkplan en ondersteuning voor cliëntenraad.

Meer weten?

Heb je een vraag over medezeggenschap in de jeugdhulp, wil je meer weten over de Wmcz 2018 of zoekt jouw cliëntenraad praktische ondersteuning? Neem dan contact met Dennis van den Brink, adviseur Jeugd, via d.vandenbrink@loc.nl of 06-13 48 24 59.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Wetgeving

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.