Beleidsmakers & professionals

LOC Jeugd vindt het belangrijk dat jongeren, ouders en cliëntenraden structureel een plek hebben aan gesprekstafels. Zij moeten in staat gesteld worden om zo zelfstandig mogelijk hun belangen te behartigen. LOC Jeugd ondersteunt hen hierbij.

Heb je vragen over hoe jongeren en ouders de jeugdzorg, jeugdbescherming en jeugdreclassering ervaren? Om zo de hulp en ondersteuning te verbeteren, vernieuwing te realiseren en in het professionaliseringsproces van jeugdwerkers het cliëntenperspectief mee te nemen? Jongeren en ouders werken met LOC Jeugd samen om hun ervaringsdeskundigheid in te zetten, bijvoorbeeld als cliëntambassadeur binnen het programma Zorg voor de Jeugd.

Wil je weten wat LOC Jeugd en zijn netwerk voor jouw gemeente, organisatie, instelling of opleiding kunnen betekenen? Kijk voor informatie, ervaringen, nieuws en tools bij de verschillende subthema’s of neem contact met ons op via vraagbaak@loc.nl of 030-284 3200.

Waar ben je naar opzoek?

Publicaties (22)

Cliënten­raden over actuele thema’s in de jeugdbescher­ming en jeugdrec­lassering in 2020 Het vervolg op het onderzoek naar medezeggenschap in de jeugdbescherming en jeugdreclassering
Medezeg­genschap passend organiseren Een stappenplan voor jeugdzorgaanbieders

Praktijkvoorbeelden (2)

Tools (11)

Animatie: uitleg over het Nor­menkader Geplaatst op 30 juni 2020
Sum­merschool 2020 van Zorg voor de Jeugd Geplaatst op 25 juni 2020

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.