Beleidsmakers & professionals

LOC Jeugd vindt het belangrijk dat jongeren, ouders en cliëntenraden structureel een plek hebben aan gesprekstafels. Zij moeten in staat gesteld worden om zo zelfstandig mogelijk hun belangen te behartigen. LOC Jeugd ondersteunt hen hierbij.

Heb je vragen over hoe jongeren en ouders de jeugdzorg, jeugdbescherming en jeugdreclassering ervaren? Om zo de hulp en ondersteuning te verbeteren, vernieuwing te realiseren en in het professionaliseringsproces van jeugdwerkers het cliëntenperspectief mee te nemen? Jongeren en ouders werken met LOC Jeugd samen om hun ervaringsdeskundigheid in te zetten, bijvoorbeeld als cliëntambassadeur binnen het programma Zorg voor de Jeugd.

Wil je weten wat LOC Jeugd en zijn netwerk voor jouw gemeente, organisatie, instelling of opleiding kunnen betekenen? Kijk voor informatie, ervaringen, nieuws en tools bij de verschillende subthema’s of neem contact op met Inge van Dommelen, coördinator Jeugd, via i.vandommelen@loc.nl.

Waar ben je naar opzoek?

Nieuws (16)

Laadjes vullen met zelfvertrouwen Geplaatst op 15 juli 2019
Sum­merschool 2019 Geplaatst op 12 juli 2019

Publicaties (16)

Speer­punten voor residen­tiële jeugdhulp Startschot voor het verbeteren van de residentiële jeugdhulp
Het is mijn toekomst! Waar wachten we op? Toegang tot de gespecialiseerde jeugdhulp: ervaringen en oplossingen van jongeren

Bijeenkomsten

Workshop Contact met de achterban 03 september, Wolfsbos, Hoogeveen
Basiscursus "De (nieuwe) Wmcz 2018" voor cliëntenraden in alle sectoren 04 september, Woonzorgcentrum Velserduin, Scheldestraat 101, 1972 TL IJmuiden
Meer

Actueel

Meer

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.