Medezeg­genschap anders ingevuld? Deel je ervaringen

Geplaatst op 3 september 2020

Steeds vaker krijgen we van cliënten en professionals in de jeugdzorg de vraag of er andere vormen zijn om inspraak te hebben.

Een vorm die ervoor zorgt dat kinderen, jongeren en hun ouders structureel invloed hebben op het beleid van de organisatie. Maar anders dan een cliëntenraad.

Heb jij ervaring met een andere vorm van medezeggenschap? We horen het graag!

Praktijkvoorbeelden

Wordt in jouw jeugdzorgorganisatie de medezeggenschap anders ingevuld? Of zijn jullie aan het experimenteren met andere vormen om inspraak te hebben? We horen graag wat jullie ervaringen zijn. Wil je erover vertellen en je ervaringen delen? Neem dan contact op met Freke Evers, adviseur bij LOC Jeugd, via f.evers@loc.nl of bel naar 030 384 3200.

In beeld

De praktijkvoorbeelden die we ophalen, delen we met cliënten en professionals van zorgorganisaties die ook zoeken naar passende medezeggenschap.

We geloven namelijk niet in één vorm van medezeggenschap, want elke jeugdzorgorganisatie is anders. Dus alle voorbeelden dienen ter inspiratie, en om te leren van de kennis en ervaring van anderen.

Week van de Medezeggenschap

Tijdens de Week zoeken we op woensdag 7 oktober dan ook samen naar het antwoord op: wat is nou passende medezeggenschap? En hoe zien we manieren van inspraak in het licht van vernieuwing van zorg: zorg vanuit de bedoeling, in plaats van uit het systeem?

Meer weten?

  • Klik hier om je alvast aan te melden voor de Week van de Medezeggenschap! Zo blijf je op de hoogte van het programma en kun je je als eerste inschrijven voor specifieke sessies.
  • Download de flyer en deel deze met de leden van je cliëntenraad of andere geïnteresseerden.
  • Wil je meer weten, wil je iets delen of heeft jouw cliëntenraad of jeugdzorgorganisatie ondersteuning nodig bij het vormgeven van de medezeggenschap? Neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 3200.
  • Heeft jouw jeugdzorgorganisatie een cliëntenraad en heb je vragen over medezeggenschap of heeft de raad ondersteuning nodig bij het uitvoeren van zijn taken? LOC Jeugd biedt een breed pakket aan trainingen (op maat), online cursussen en andere vormen van ondersteuning.
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.