Medezeg­genschap anders ingevuld? Deel je ervaringen

Geplaatst op 2 juni 2020

Steeds vaker krijgen we van cliënten en professionals in de jeugdzorg de vraag naar andere vormen van medezeggenschap. Een vorm die ervoor zorgt dat kinderen, jongeren en hun ouders structureel invloed hebben op het beleid van de organisatie. Maar anders dan een cliëntenraad. Heb jij ervaring met een andere vorm van medezeggenschap? We horen het graag.

Praktijkvoorbeelden

Wordt in jouw jeugdzorgorganisatie de medezeggenschap anders ingevuld? Of zijn jullie aan het experimenteren met andere vormen van medezeggenschap? We horen graag wat jullie ervaringen zijn. Wil je erover vertellen en je ervaringen delen? Neem dan contact op met Freke Evers, adviseur bij LOC Jeugd, via f.evers@loc.nl of bel naar 030 384 3200.

Actieonderzoek naar passende medezeggenschap

LOC Jeugd ondersteunt de komende tijd 5 jeugdzorgorganisaties die zoeken naar het antwoord op de vraag: wat is voor ons passende medezeggenschap? We zoeken nog 2 jeugdzorgaanbieders die hieraan mee willen doen. Wil jouw jeugdzorgorganisatie meedoen aan dit actieonderzoek? Neem dan contact op via vraagbaak@loc.nl of bel 030 284 3200.

In beeld

De praktijkvoorbeelden die we ophalen en de resultaten van het actieonderzoek delen we met cliënten en professionals van zorgorganisaties die ook zoeken naar passende medezeggenschap. We geloven namelijk niet in één vorm van medezeggenschap, want elke jeugdzorgorganisatie is anders. Dus alle voorbeelden dienen ter inspiratie, en om te leren van de kennis en ervaring van anderen.

Meer weten?

  • Wil je meer weten, wil je iets delen of heeft jouw cliëntenraad of jeugdzorgorganisatie ondersteuning nodig bij het vormgeven van de medezeggenschap? Neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 284 3200.
  • Heeft jouw jeugdzorgorganisatie een cliëntenraad en heb je vragen over medezeggenschap of heeft de raad ondersteuning nodig bij het uitvoeren van zijn taken? LOC Jeugd biedt een breed pakket aan trainingen (op maat), online cursussen en andere vormen van ondersteuning.
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.