Voor­zitterscur­sus (jeugd-)GGz (VOL)

LOC organiseert in het najaar 2020 opnieuw een cursus voor (vice-)voorzitters van lokale en centrale cliëntenraden in de sector Geestelijke Gezondheidszorg (inclusief jeugd-GGz).

Inhoud cursusdagen

Tijdens cursusdag 1 en 2 gaat het over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Na ongeveer twee maanden is er een terugkombijeenkomst en staat de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als aan cursusdag 1 en/of 2 is deelgenomen.

Het is mogelijk om voor één, twee of drie dagen in te schrijven. De aan LOC verbonden trainers en adviseurs José Broers, Karst IJszinga en Theo van Ooi, begeleiden de cursusdagen.

Data en tijden

De LOC-cursussen voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden in de GGz (inclusief jeugd-GGz) zijn gepland op de volgende data:

Cursusdag 1: 23 september 2020 – Thema: De visie van de cliëntenraad en de functie van voorzitter van de cliëntenraad

Cursusdag 2: 28 oktober 2020 – Thema: Aspecten van vergaderen; motiveren van leden; samenwerking met de ondersteuner

Terugkomdag: 2 december 2020 – Thema: Uitwisseling van ervaringen in de praktijk. Met elkaar in gesprek over omgaan met dynamiek in de cliëntenraad en het effectief presenteren van standpunten van de cliëntenraad.

Elke cursusdag kent dezelfde tijdsindeling:

11.00 – 12.30 uur – Ochtendprogramma
12.30 – 13.30 uur – Lunch
13.30 – 15.00 uur – Middagprogramma

Kosten

Voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden in de jeugd-GGz die zijn aangesloten bij LOC Jeugd zijn er géén kosten verbonden aan deelname aan de cursusdag(en). Niet-leden betalen € 195,00 p.p. per cursusdag. Bij inschrijving voor drie dagen bedragen de kosten in totaal € 495,00 p.p.

Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC Jeugd en de voordelen voor leden.

In augustus ontvang je een bevestiging dat de cursus doorgaat. Wanneer de cursus doorgaat en je je niet afmeldt vóór 1 september, dan brengt LOC € 50,- p.p. per aangemelde cursusdag in rekening.

Meer informatie

Voor meer informatie zie ook de LOC-brochure Voorzitter cliëntenraad. Wil je meer informatie over de cursus of wil je de mogelijkheden bespreken van een cursus op maat voor voorzitters van lokale cliëntenraden binnen één organisatie, dan kun je contact opnemen met de LOC Vraagbaak: e-mail: vraagbaak@loc.nl of telefoon: 030 284 3200.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.