Programma Week van de Medezeg­genschap online, meld je aan!

Geplaatst op 16 september 2020

Van 5 tot en met 9 oktober 2020 vindt de allereerste Week van de Medezeggenschap plaats. Met meer dan 60 online sessies, voor iedereen die geïnteresseerd is in medezeggenschap! Vanaf nu kun je het hele programma bekijken en je aanmelden voor een of meerdere sessies. Let op: bij sommige sessies is beperkt plek! In dit bericht een overzicht van sessies specifiek over jeugdzorg.

Er zijn sessies voor cliëntenraden, jongeren, ouders/ opvoeders, bestuurders, beleidsmedewerkers en anderen met interesse in medezeggenschap. De week bestaat uit meer dan 60 sessies, van webinars tot onderlinge uitwisseling en vragenuurtjes. De sessies worden begeleid door een adviseur van LOC en anderen uit ons netwerk.

Speciaal voor jeugd

Het hele programma is te bekijken op www.weekvdmedezeggenschap.nl, hieronder zetten we de sessies speciaal voor de jeugdzorg op een rij.

Maandag 5 oktober: Wmcz 2018 

  • 20:00-21:00 : Jeugdzorg en de Wmcz 2018
  • 20:00-21:00 : Stappenplan voor nieuwe afspraken over medezeggenschap
  • 20:00-21:00 : De cliëntenraad als kritische partner
  • 20:00-21:00 : Van ambitie naar actie

Meer info over deze sessies.

Dinsdag 6 oktober: samenwerking met de organisatie

Woensdag 7 oktober: zoeken naar passende medezeggenschap

Donderdag 8 oktober: In contact met de achterban

Vrijdag 9 oktober: het werk van de raad

Ook voor niet-leden!

De Week van de Medezeggenschap is voor mensen die lid zijn van LOC Jeugd, maar ook voor wie niet lid is. In de Week zijn jullie vragen én ervaringen een belangrijk uitgangspunt, zodat iedereen iets uit de sessies kan halen. De Week is ook een manier om te bespreken wat er nodig is. Om elkaar te inspireren. En simpelweg om praktische vragen te beantwoorden. 

Aanmelden

Is je cliëntenraad niet lid van LOC, dan betaal je € 25,- per sessie. Voor € 75,- kun je onbeperkt deelnemen aan de Week. Je kunt ook lid worden van LOC Jeugd. Je doet dan niet alleen kosteloos mee aan alle sessies, je geniet dan ook een jaar lang van veel voordelen. Zoals een training (op maat), kosteloos meedoen met alle openbare cursussen van LOC en met trainingen en cursussen voor de cliëntenraadondersteuner. Maar ook krijg je dan belangenbehartiging op lokaal, regionaal en landelijk niveau en meer.

Aanmelden voor een of meer sessies van je keus kan hier.

Meer informatie

  • Download hier de flyer van de Week van de Medezeggenschap en deel deze graag met de leden van je cliëntenraad of andere geïnteresseerden.
  • Meer weten? De Vraagbaak van LOC is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar: van 9:00 uur tot 17:00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.