Waar­devol­le zorg en finan­ciën. Invloed op het huis­houdboek­je van de zor­ginstel­ling (online cursus)

  • 8 juli 2020
  • 13:00 - 14:30
  • Online, vanaf je eigen locatie

De financiën van een zorginstelling staan vaak niet direct op het netvlies van cliëntenraden. Toch kan een cliëntenraad óók over de jaarrekening en begroting een zeer nuttige adviesstem hebben. 

Hoe doe je dat?

Bij het adviseren over de financiën gaat het in feite over het meepraten, meedenken en meebeslissen over de balans tussen de inkomsten en uitgaven van de zorginstelling. Het gaat kortom over het adviseren over het huishoudboekje van de zorginstelling.

Wij nodigen je graag uit voor de online cursus: Waardevolle zorg en financiën. Invloed op het huishoudboekje van de zorginstelling op woensdag 8 juli a.s. van 13.00 – 14.30 uur. Het programma is als volgt:

  • Welkom door José Broers en Henk Smets
  • Waardevolle zorg en financiën
  • Inzicht krijgen in het huishoudboekje van de zorginstelling
  • Invloed uitoefenen op het huishoudboekje – Hoe doe je dat
  • Afsluiting

De cursus vindt plaats in een online vergaderruimte van Google Hangouts Meet. Je kunt je hier aanmelden:

Heb je specifieke vragen over het huishoudboekje van jouw zorginstelling? Schroom niet om deze te stellen tijdens de online-cursus. Of neem contact op met de Vraagbaak van LOC: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kun je bellen naar 030 284 3200 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

We hopen ook jou te ontmoeten op 8 juli a.s.! 

Vriendelijk uitnodigend,
José Broers, adviseur LOC
Henk Smets, voorzitter LOC Expertpool Zorg & Geld

Voor wie

De online cursus Waardevolle zorg en financiën. Invloed op het huishoudboekje van de zorginstelling is bedoeld voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die actief zijn in alle sectoren. 

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal 2 personen deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om mogelijkheden te bespreken. Bel 030 284 3200 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, dus meld je snel aan! 

Let op: de online cursus is gratis toegankelijk voor cliëntenraden die lid zijn van LOC Jeugd (en hun ondersteuner). Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC Jeugd en de voordelen voor leden.

Kosten

Deelname aan de online cursus is kosteloos voor leden van LOC Jeugd. Voor cliëntenraadsleden en ondersteuners die geen lid zijn van LOC Jeugd bedragen de kosten € 25,00 per deelnemer. 

Heb je je aangemeld voor de cursus, maar ben je toch verhinderd? Afmelden voor de cursus is verplicht en kan tot 48 uur voorafgaand aan de cursus. Zonder afmelding brengt LOC € 25,00 in rekening.

Hoe werkt een online cursus?

De cursus wordt online verzorgd door een van de LOC-adviseurs. Alle deelnemers doen vanaf hun eigen locatie mee aan de online cursus. Na bevestiging van deelname ontvang je een duidelijke instructie hoe de cursus precies in zijn werk gaat. Heb je de LOC-Handreiking en LOC-Bewaarkaart Adviseren over begroting en jaarrekening al in bezit? Het is handig -maar zeker niet noodzakelijk- om deze vooraf door te lezen of deze tijdens de bijeenkomst bij de hand te hebben. Je kunt de Bewaarkaart en/of Handreiking ook downloaden of bestellen via de Vraagbaak van LOC: mail naar vraagbaak@loc.nl of bel naar 030 284 3200.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Ongeveer een week voorafgaand aan de cursus ontvang je een link voor deelname aan de cursus. Om deel te kunnen nemen aan de online basiscursus heb je een beeldscherm nodig (computer, tablet of Ipad, eventueel telefoon) en goed werkend internet. Het is raadzaam om de laatste update van je browser te hebben (bv. Chrome, Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari).

Mocht je dit niet hebben, en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de vraagbaak van LOC. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kun je bellen naar 030 284 3200 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

Aanmelden

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging van deelname, of een bericht dat de cursus al vol was.

Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.