Ben of ken je iemand van 11-17 jaar? Doe dan mee met een Europees onderzoek!

Geplaatst op 16 oktober 2020

We hebben de ervaring van wat kinderen belangrijk vinden nodig, om iets te weten te komen over hun belevingswereld. De belevingswereld van kinderen is belangrijk als uitgangspunt voor beleid. Hoe kinderen dingen beleven, moet een uitgangspunt zijn voor de manier waarop mensen dingen doen waar kinderen mee te maken hebben. Zodat die dingen gedaan worden op een manier die aansluit op wat kinderen belangrijk vinden.

We hebben bijvoorbeeld de beleving van kinderen nodig om te bepalen of zij zich veilig voelen op school, thuis, in de buurt of online. Elk kind is anders, en elke situatie waar een kind zich in bevindt ook. Dus voor ieder kind is iets anders nodig om zich zo veilig mogelijk te kunnen voelen. Op fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel gebied.

Vragenlijst

Ben jij of ken je iemand van 11 – 17 jaar? Dan kun je mensen die beleid maken en mensen die dingen voor kinderen doen helpen. Iedereen van 11 – 17 jaar kan meedoen met een Europees onderzoek. In een vragenlijst kunnen zij vertellen over hun ervaringen thuis, op school, met ziek zijn, op internet, in de buurt, met eten, hobby’s en over nog meer onderwerpen. Allemaal hebben die te maken met kinderrechten. Je kunt tot en met 29 oktober meedoen. Klik hier om mee te doen.

Door wie

De vragenlijst is uitgezet door de Europese Commissie. Samen met verschillende organisaties zoals Save the Children, UNICEF, EuroChild, World Vision International en Child Fund Alliance hebben ze deze gemaakt om de mening van kinderen en jongeren te horen over twee belangrijke initiatieven: nadenken hoe de rechten van kinderen het best beschermd kunnen worden, en ervoor zorgen dat kinderen in Europa toegang krijgen tot bijvoorbeeld de zorg die ze nodig hebben.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.