Handvatten van het project ‘Jeugdhulp doen we samen’ staan online!

Geplaatst op 28 september 2020

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor toewijzing van zorg en ondersteuning aan jongeren met een zorgvraag en hun ouders. Voor een goede uitvoering van deze verantwoordelijkheid is het belangrijk dat jongeren en ouders betrokken zijn. Maar hoe regel je dit als gemeente? En hoe kunnen jongeren en ouders duurzaam meedoen?

Jeugdhulp doen we samen

Met het project ‘Jeugdhulp doen we Samen’ heeft LOC Jeugd samen met Ieder(in), MIND, Uw Ouderplatform en Zorgbelang Nederland handvatten opgesteld voor gemeenten om hiermee aan de slag te gaan.

Handvatten

In de handvatten worden punten genoemd om de betrokkenheid van jongeren en ouders uit de jeugdhulp bij het maken van gemeentelijk jeugdbeleid te vergroten. De handvatten worden ondersteund met tips, praktische voorbeelden en filmpjes ter inspiratie. Bijvoorbeeld over hoe je start, hoe je met jongeren en ouders in gesprek komt, de locatie, werkvormen, de tijdsplanning en nog veel meer.

Uit de praktijk

De handvatten zijn tot stand gekomen op basis van goede praktijkvoorbeelden uit vier regio’s. Daarna zijn ze getest bij gemeenten uit vier andere regio’s en zijn er verschillende bijeenkomsten georganiseerd om de handvatten aan te scherpen. Hierdoor weten we dat de handvatten in de praktijk écht werken.

Meer informatie

Wil je ook aan de slag met de handvatten en de online tool? Deze zijn te vinden op www.jeugdhulpdoenwesamen.nl. Voor vragen of opmerkingen over de handvatten kun je contact opnemen via info@zorgbelang-nederland.nl.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.