Ruimte voor cliëntperspec­tief tijdens de OZJ ZOOMerschool

Geplaatst op 19 augustus 2020

Elk jaar biedt het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd zomerbijeenkomsten aan, de OZJ Summerschool. De bijeenkomsten richten zich op het vormgeven van een zo gelukkig mogelijke jeugd voor alle kinderen in Nederland. Door de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen, maar dat betekent niet dat de sessies niet doorgaan. In juli en augustus vindt namelijk in 11 verschillende sessies de online OZJ ZOOMerschool plaats. 

In elke sessie staat een ander onderwerp centraal. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om te inspireren. Maar ook om te leren van vakgenoten, jeugdhulpaanbieders en ervaringsdeskundigen. Dit maakt dat deze bijeenkomsten een uitgelezen kans zijn om het cliëntperspectief  te laten horen!

Op 29 juli was het onderwerp de aanpak van kindermishandeling. Een ouder uit het netwerk van LOC Jeugd nam deel aan deze sessie. Ouder: ‘Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind en wat ik ook heb uitgesproken, is dat mishandeling uit de schaamte moet worden gehaald, dat we af moeten van de stigma’s. Pas als we mishandeling bespreekbaar maken, kunnen we er mee aan de slag.’

Aan de hand van een presentatie werd door de deelnemers uitgebreid gepraat over de aanpak van kindermishandeling, verschillende perspectieven en eventuele oplossingen. Het werd ervaren als een leuke, informatieve bijeenkomst die eigenlijk te kort duurde voor het onderwerp. Gelukkig was er alle ruimte om het cliëntperspectief te benoemen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden, wil je graag jouw perspectief als jongere en/of ouder laten horen op wat waardevolle jeugdzorg voor jou betekent? Op 25, 26 en 27 augustus worden er nog online bijeenkomsten georganiseerd waarvoor je je kan inschrijven! Ga daarvoor naar voordejeugd.nl

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.