Tools

Steffie legt corona eenvoudig uit

Geplaatst op 9 april 2020
In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen volwassen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat kunnen ook mensen in cliëntenraden zijn en mensen in hun achterban. Het is belangrijk daar rekening…

lees verder

Handleiding en deur­han­gers voor gesprek over Wet zorg en dwang

Geplaatst op 1 april 2020 - Thema's: Vrijheid en veiligheid, Adviesonderwerpen
Hoe breng je binnen je organisatie een gesprek op gang over de Wet zorg en dwang (Wzd) en onvrijwillige zorg? Tussen zorgmedewerkers, cliëntenraden, mensen met zorg en hun naasten. In de Wzd staan negen vormen van onvrijwillige zorg. Om hierover in gesprek te gaan is een deurhanger gemaakt en een gesprekshandleiding.

lees verder

Ex­pertpool Zorg & Geld biedt ondersteuning bij lezen jaar­rekening

In mei worden de jaarrekeningen van de zorgorganisatie gepresenteerd. Een onderwerp waar cliëntenraden een belangrijk adviesrecht op hebben. Zo kan je in de jaarrekening zien of de personeelssamenstelling past bij de zorgvraag van cliënten. En kan het dus een interessant document zijn om te bestuderen. LOC ondersteunt cliëntenraden bij het lezen van de jaarrekening met adviseurs van de Expertpool Zorg & Geld.

lees verder

Interac­tieve website ‘Jon­geren­routes in de jeugdhulp’ online

Geplaatst op 19 februari 2020 - Thema's: Jongeren, Cliëntroutes, Beleidsmakers & professionals
Een interactieve website van LOC Jeugd met informatie voor jongeren over jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Hier vind je het antwoord op heel veel vragen.

lees verder

Cliëntroutes voor ouders geüpdatet

Geplaatst op 6 oktober 2019 - Thema's: Cliëntroutes
De cliëntroutes voor ouders zijn weer geüpdatet. Heb je een inhoudelijke vraag over jeugdhulp? Hier vind je het antwoord op de meeste vragen.

lees verder

Nieuw sociaal platform www.loc­jeugd.nl!

Geplaatst op 1 juli 2019 - Thema's: Jongeren, Ouders, Beleidsmakers & professionals
Zoals we al aangekondigden, we hebben nu een heel eigen sociaal platform! Je vindt hier informatie, hulpmiddelen en ondersteuningsmogelijkheden om te werken aan waardevolle jeugdhulp. Maar ook mensen uit ons netwerk en mogelijkheden om direct met anderen kennis en informatie uit te wisselen en samen te werken.

lees verder

Toolbox Horen, zien en spreken: cliënten brengen kwaliteit zorgrelatie in beeld

In de rol van co-onderzoekers brengen cliënten met materialen uit de toolbox Horen, zien en spreken zelf de zorgrelatie tussen cliënt en professional in beeld. Om zo bij te dragen aan kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg. LOC nam deel aan de begeleidingscommissie van het onderzoeksproject waarin de toolbox werd ontwikkeld.

lees verder

INKT geeft jongeren zelf zicht op behan­del­resul­taat

Geplaatst op 14 mei 2019 - Thema's: Jongeren, Onderwijs & onderzoek
INKT is een tool waarmee jongeren binnen de geestelijke gezondheidszorg zelf gegevens uit vragenlijsten kunnen inzien. LOC Jeugd werkte mee aan de ontwikkeling van INKT.

lees verder

Inwoners betrekken bij sociaal werk: zo doe je dat!

Samen met inwoners en cliënten onderzoeken sociaal werkers ze wat nodig is en bedenken ze nieuwe aanpakken of verbeteren ze bestaande hulp. In het filmpje en brochure 'Leren van inwoners' staan 10 inspirerende participatievormen.

lees verder

Workshop #Selfie 3.0: “Erachter komen wie je van binnen bent”

Geplaatst op 31 januari 2019 - Thema's: Meedoen als jongere, Vernieuwing
In december en januari namen een zestal jongeren van Trias Jeugdhulp deel aan de workshop #Selfie3.0, aangeboden door LOC Jeugd. Onder leiding van workshopleider Annemieke van Scheppingen-Broekhuis gingen jongvolwassenen tussen de 12 en 23 jaar op creatieve wijze aan de slag met vragen als: wat zijn mijn sterke kanten? Welke normen en waarden horen bij mij? Door wie of wat raak ik geïnspireerd? Wat zijn mijn idealen? Het leverde mooie inzichten en resultaten op.

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.