Tools

Cliëntroutes voor ouders geüpdatet

Geplaatst op 6 oktober 2019 - Thema's: Cliëntroutes
De cliëntroutes voor ouders zijn weer geüpdatet. Heb je een inhoudelijke vraag over jeugdhulp? Hier vind je het antwoord op de meeste vragen.

lees verder

Nieuw sociaal platform www.loc­jeugd.nl!

Geplaatst op 1 juli 2019 - Thema's: Jongeren, Ouders, Beleidsmakers & professionals
Zoals we al aangekondigden, we hebben nu een heel eigen sociaal platform! Je vindt hier informatie, hulpmiddelen en ondersteuningsmogelijkheden om te werken aan waardevolle jeugdhulp. Maar ook mensen uit ons netwerk en mogelijkheden om direct met anderen kennis en informatie uit te wisselen en samen te werken.

lees verder

Toolbox Horen, zien en spreken: cliënten zelf brengen kwaliteit zorgrelatie in beeld

In de rol van co-onderzoekers brengen cliënten met materialen uit de toolbox Horen, zien en spreken zelf de zorgrelatie tussen cliënt en professional in beeld. Om zo bij te dragen aan kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg. LOC nam deel aan de begeleidingscommissie van het onderzoeksproject waarin de toolbox werd ontwikkeld.

lees verder

INKT geeft jongeren zelf zicht op behan­del­resul­taat

Geplaatst op 14 mei 2019 - Thema's: Jongeren, Onderwijs & onderzoek
INKT is een tool waarmee jongeren binnen de geestelijke gezondheidszorg zelf gegevens uit vragenlijsten kunnen inzien. LOC Jeugd werkte mee aan de ontwikkeling van INKT.

lees verder

Inwoners betrekken bij sociaal werk: zo doe je dat!

Samen met inwoners en cliënten onderzoeken sociaal werkers ze wat nodig is en bedenken ze nieuwe aanpakken of verbeteren ze bestaande hulp. In het filmpje en brochure 'Leren van inwoners' staan 10 inspirerende participatievormen.

lees verder

Workshop #Selfie 3.0: “Erachter komen wie je van binnen bent”

Geplaatst op 31 januari 2019 - Thema's: Meedoen als jongere, Vernieuwing
In december en januari namen een zestal jongeren van Trias Jeugdhulp deel aan de workshop #Selfie3.0, aangeboden door LOC Jeugd. Onder leiding van workshopleider Annemieke van Scheppingen-Broekhuis gingen jongvolwassenen tussen de 12 en 23 jaar op creatieve wijze aan de slag met vragen als: wat zijn mijn sterke kanten? Welke normen en waarden horen bij mij? Door wie of wat raak ik geïnspireerd? Wat zijn mijn idealen? Het leverde mooie inzichten en resultaten op.

lees verder

De Schatkist: waardevol voor jon­geren­raden!

Geplaatst op 9 november 2018 - Thema's: Hulpmiddelen, Vernieuwing
LOC Jeugd heeft in samenwerking met een aantal jongerenraden een schatkist ontwikkeld om jongerenraden te helpen bij het waardevolle werk dat zij doen. De koffer bevat onder andere een gouden oor voor de best-luisterende-hulpverlener, een spel over omgaan met privacy en een dobbelsteen met feedbackvragen. LOC Jeugd heeft een wisselkoffer die je als jongerenraad een tijdje kan lenen. Of je kunt één aanschaffen. Het bestellen van losse onderdelen is ook mogelijk.

lees verder

Methode Advies­van­gers voor cliënten­par­ticipatie

Bij vragen of problemen van cliënten zoeken organisaties steeds vaker naar manieren om cliënten te betrekken bij het zoeken naar oplossingen. Om dit op een creatieve en laagdrempelige manier te doen, ontwikkelden LOC Zeggenschap in Zorg en Kuseema de methode Adviesvangers.

lees verder

Actueel

Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.