Nieuw sociaal platform www.loc­jeugd.nl!

Geplaatst op 1 juli 2019

Zoals we al aankondigden, we hebben nu een heel eigen sociaal platform! 

Dit platform is speciaal gemaakt voor kinderen, jongeren, (pleeg)ouders, professionals en beleidsmakers. Je vindt hier informatie, hulpmiddelen en ondersteuningsmogelijkheden om te werken aan waardevolle jeugdhulp. Maar ook mensen uit ons netwerk en mogelijkheden om direct met anderen kennis en informatie uit te wisselen en samen te werken.

Nieuwe platforms

Het nieuwe platform www.locjeugd.nl maakt onderdeel uit van een grotere vernieuwing. Het netwerk van LOC Waardevolle zorg (waar LOC Jeugd een onderdeel van is) bestaat namelijk uit veel verschillende mensen. Daarom is er een overzichtelijke toegangspoort gemaakt, www.loc.nl. Daar kun je makkelijk zien welke informatie voor jou van belang kan zijn en waar die staat. Via de toegangspoort zijn verschillende platforms te bezoeken, die aansluiten bij specifieke informatie of sector die je zoekt. En natuurlijk kun je overal weer direct met anderen kennis en informatie uitwisselen en samenwerken. 

De eerste nieuwe platforms die je nu via de toegangspoort www.loc.nl kunt vinden zijn:

www.locjeugd.nl voor mensen die met jeugdhulp te maken hebben. Ook vind je hier specifieke informatie voor cliëntenraden in de jeugdsector, omdat deze vanaf medio 2020 onder een nieuwe wetgeving vallen.

www.clientenraad.nl met alle voor cliëntenraden belangrijke informatie. Zowel voor raden in de ouderenzorg, thuiszorg, ggz, welzijn, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. 

Ook de huidige platforms vind je via www.loc.nl:

www.radicalevernieuwing.nl (landelijke vernieuwingsbeweging verpleeghuiszorg),

www.waardevolonderwijs.nl (radicale vernieuwing onderwijs voor zorg en welzijn)

www.maatschappelijkdebatggz.nl (voor een menswaardige ggz)

Deze platforms krijgen te zijner tijd een nieuw jasje. 

Test je mee?

Het platform is in eerste instantie samen met mensen uit ons netwerk ontwikkeld en getest. Ook zijn er steeds weer nieuwe mensen die van het platform gebruik maken. LOC wil graag dat je als bezoeker zo goed mogelijk bediend wordt. Daarom zijn we steeds nieuwsgierig naar ervaringen van iedereen die het platform gebruikt:

  • Wat is er goed aan het platform?
  • Voldoet het aan de vraag?
  • Mist er iets?
  • Kan er nog iets beter?
  • Hoe?

Op deze pagina zijn bezoekers daarover ook met elkaar in gesprek. Daar kun je dus ook je mening of suggestie delen. Op basis van die feedback kunnen we het platform gaandeweg verder ontwikkelen. Vast bedankt!

Meer informatieZie eventueel ook dit uitgebreide achtergrondartikel over de vernieuwing van de LOC-communicatie.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.