Uit­nodiging onderzoek ervaringen cliënten­raden met toezichthouders

Geplaatst op 7 september 2020

Er wordt onderzoek gedaan naar de ervaring van cliëntenraden met professionaliteit van de toezichthouder. En naar de samenwerking tussen de cliëntenraad en de raad van toezicht. Dinsdag 22 september wordt van 15:00 – 17:00 uur een online bijeenkomst georganiseerd.

Ben je lid of vertegenwoordiger van een cliëntenraad in zorg of welzijn? Wil je je ervaringen hiermee delen? Meld je dan aan bij Mathilde Strating via dit emailadres: strating@eshpm.eur.nl

Onderdeel van breder onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam (de Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM) om precies te zijn). Zij doen dit weer op basis van een vraag van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg & Welzijn (NVTZ). Het gaat om een evaluatieonderzoek naar het programma Goed Toezicht. En de ervaringen van cliëntenraden worden in dit onderzoek dus ook meegenomen.

Het ministerie van VWS presenteerde al in 2015 een agenda voor Goed Bestuur in de zorg. De Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg & Welzijn (NVTZ) maakte vervolgens in 2017 het programma Goed Toezicht. Om de professionalisering van de toezichthouder in zorg en welzijn te ondersteunen.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Cliëntenraden
Trefwoorden: onderzoek

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.