Praktijkvoorbeelden

LOC-tijdschrift: ‘Met verhalen van mensen zelf de agenda bepalen’

Juist in deze tijd is het belangrijk na te denken hoe we onze toekomstige samenleving willen inrichten. Hoe vinden we daarbij oplossingen voor de vraagstukken? Het is hard nodig dat we vanuit LOC met alle betrokken cliëntenraden en vernieuwingsbewegingen daartoe het initiatief nemen. In verschillende artikelen delen mensen uit het LOC-netwerk hun ervaringen.

lees verder

Adviesteam als aanvulling op cliënten­raden

Geplaatst op 26 januari 2021
Dennis van den Brink is adviseur medezeggenschap bij LOC Jeugd. Dennis: “In 2020 heb ik zorgorganisatie Pluryn mogen begeleiden. Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen met complexe problematiek. Op dit moment zijn er negen jongerenraden actief binnen Pluryn. Het ondersteuningsteam vroeg me om samen met hen te zoeken naar alternatieve vormen van jongerenmedezeggenschap. Naast de cliëntenraad dus.”

lees verder

Nieuwste LOC-tijdschrift over ontwik­kelin­gen in 2021

Met speciale aandacht voor wat we kunnen doen om de zorg zorg te laten zijn die aansluit bij wat ertoe doet voor mensen. Je kunt lezen over plannen van de overheid en van LOC. Zoals nieuwe vormen van LOC-diensten en vernieuwingsbewegingen. Zoals altijd zijn er natuurlijk ook cliëntenraadsleden aan het woord en anderen uit het LOC-netwerk. En nog veel meer.

lees verder

Met elkaar, voor elkaar: cliënten­raden stropen mouwen op.

Geplaatst op 10 november 2020
Ook cliëntenraden komen in actie en stropen de mouwen op om lokaal ondersteuning te bieden. Op vele plekken in Nederland is groot tekort aan zorgpersoneel. Het ziekteverzuim is onverminderd hoog, nu veel zorgverleners in quarantaine moeten of zelf ziek zijn.

lees verder

Op weg met de Wmcz 2018: In gesprek met voorzitter cliënten­raad Azora

Geplaatst op 2 november 2020
Overal in het land zijn cliëntenraden en zorgorganisaties bezig met het maken van nieuwe afspraken over medezeggenschap. Hoe verloopt dit proces, wat maken cliëntenraden mee en welke tips willen ze andere raden meegeven? Dat komt allemaal naar voren in dit interview met Willi Oort, voorzitter cliëntenraad Azora.

lees verder

Herfstnum­mer LOC-tijdschrift is uit!

In dit nummer in aandacht voor wat de afgelopen maanden ons praktisch kunnen leren voor een onverhoopte nieuwe crisistijd. Je kunt lezen over de Week van de Medezeggenschap en nieuwe vormen van de LOC-dienstverlening. En zoals altijd natuurlijk: cliëntenraadsleden en anderen uit het LOC-netwerk aan het woord, achtergrondartikelen over medezeggenschap en Waardevolle zorg in de praktijk en meer.

lees verder

Medezeg­genschap anders ingevuld? Deel je ervaringen

Geplaatst op 3 september 2020 - Thema's: Samenwerken met jongeren en ouders, Vernieuwing
Steeds vaker krijgen we van cliënten en professionals uit de jeugdzorg de vraag of er andere vormen van inspraak zijn. Wordt in jouw jeugdzorgorganisatie de medezeggenschap anders ingevuld? Of zijn jullie aan het experimenteren met andere vormen van medezeggenschap? We horen graag wat jullie ervaringen zijn!

lees verder

Zomer­num­mer LOC-tijdschrift helemaal in teken nieuwe Wmcz

Geplaatst op 26 juni 2020
Een speciaal bewaarnummer boordevol informatie over de nieuwe medezeggenschapswet. We gaan in op vele mogelijkheden die de nieuwe wet en situatie biedt. En op hoe je ermee om kunt gaan zodat de zorg en ondersteuning er beter van worden. Je kunt ook lezen over een scala aan ondersteuningsmogelijkheden om de medezeggenschap (verder) te professionaliseren.

lees verder

Meerwaarde cliënton­dersteuning in deze tijd

Geplaatst op 10 april 2020
Juist in deze tijd waarin zorg soms wegvalt, anders georganiseerd moet worden of juist opgeschaald moet worden, is het handig dat mensen weten dat zij voor vragen of een luisterend oor ook bij de cliëntondersteuner terecht kunnen. Burgerkracht Limburg zette helder op een rijtje waarvoor je ook in deze tijd bij een cliëntondersteuner terecht kunt.

lees verder

Voor­jaarsnum­mer LOC-tijdschrift Zorg & Zeg­genschap

Geplaatst op 25 maart 2020
Het nieuwe LOC-tijdschrift is weer uit! Met veel aandacht voor waar nieuwe wetten, intervisie voor ondersteuners cliëntenraden, het versterken van de positie van jongeren en ouders in de jeugdzorg en meer.

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.