Nieuwste LOC-tijdschrift over ontwik­kelin­gen in 2021

Geplaatst op 18 december 2020

Marthijn Laterveer is coördinator van LOC. Hij schrijft altijd een stukje over het nieuwe tijdschrift van LOC. Dit keer gaat het stukje over de tijd waar we in leven. Hij schrijft bijvoorbeeld:

“Rond de jaarwisseling maken we allemaal plannen wat we in het nieuwe jaar willen gaan doen. Dat ging bij de meeste mensen dit jaar heel anders dan gedacht. Corona maakte met alle beperkingen het leven heel anders. Dat was ook in de zorg het geval. … Cliëntenraden konden ineens niet meer bij elkaar komen om te overleggen. Juist toen er zoveel onzekerheid was.

“In 2021 zetten we
nieuwe stappen om
Waardevolle zorg
dichterbij te brengen”

Ook bij LOC was en is het een hectische tijd. Allereerst door de honderden schrijnende verhalen die er binnenkomen over wat mensen meemaken in deze coronatijd. Ten tweede door de intensiteit van overleggen over corona op landelijk niveau. Ten derde doordat we allerlei cursussen, bijeenkomsten en congressen om moesten zetten in online diensten. Gelukkig is dat in heel korte tijd gelukt. Binnen een week hadden we online cursussen en webinars. We hebben het afgelopen jaar online twee grote congresweken georganiseerd. Namelijk de Week van de Medezeggenschap en de Landelijke Inspiratieweek Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Wat 2021 ons zal brengen, weten we nog niet. Maar ondanks alle onzekerheden is het toch goed plannen te maken voor het nieuwe jaar. Want ook in 2021 kunnen we hoe dan ook nieuwe stappen zetten om Waardevolle zorg dichterbij te brengen.”

Dit nummer

“In dit nummer van Zorg & Zeggenschap vertellen we uitgebreid over alle plannen voor het nieuwe jaar. De plannen van de overheid en de plannen van LOC voor cliëntenraden en vernieuwingsbewegingen in de zorg. Mooi is dat LOC extra kan investeren in de diensten aan cliëntenraden die lid zijn. Zoals meer tijd voor adviseurs van LOC en een online leeromgeving voor cliëntenraden. Ook zullen we in regio’s in het land ontmoetingen gaan organiseren tussen cliëntenraden.”

En zoals altijd komen in het tijdschrift natuurlijk cliëntenraadsleden en anderen uit het LOC-netwerk aan het woord. En kun je er achtergrondartikelen lezen over medezeggenschap en Waardevolle zorg in de praktijk. Net als vragen en antwoorden, en meer!

Uitgelichte artikelen

Veranderingen in de zorg en activiteiten LOC

Een overzicht van veranderingen in de zorg in 2021. En een inkijkje in de plannen van LOC voor 2021. Artikel

LOC breidt online leeromgeving uit

LOC biedt steeds meer mogelijkheden om op nieuwe manieren te kunnen leren over medezeggenschap. Artikel

Medezeggenschap jeugdbescherming en jeugdreclassering

LOC publiceert verkennend onderzoek: hoe zijn medezeggenschap en inspraak geregeld in deze sector? Artikel

Verder lezen

Download gratis het hele tijdschrift.

Ook verkrijgbaar in gesproken vorm.

Bekijk eerdere edities en abonnementsinformatie.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.